Wednesday, August 29, 2012

Üks äraspidine müts. A Reversed hat


Üks täiesti tavaline pahupidi müts, ikka sügisele mõeldes:)
Lõng Old Maiden Aunt Alpaca/Silk Sport DK.




Tuesday, August 28, 2012

Hoia mind. Embrace me.


Mul on kummutisahtlite tühjendamise aeg. See tähendab, et lõngad, mis seal on oma aega oodanud, tahavad nüüd järjest omale päris oma kudumi leida.
Oli sahtlipõhjas 2 tokki beezhi Silkid mohääri-siidilõnga (Liannist pärit) ning paar keritud kera halli peenikest lõnga Juno Fibre Arts Alice Lace(Londoni Loop Knitting poekesest). Minu lemmiktooni muidugi - kaks otsa läksid kokku ja said omavahel mõnusaks rätiks.
Jätan selle räti isiklikku kasutusse - siid, mohäär, kashmiir ja alpaka kõik koos ümber kaela:) Sellest saab mu sügisene lemmik:)

Loore tegi pilti, ise edendasin.
Suur tänu!




It is about time to organize my yarn stock and empty some of my drawers.
Found 2 skeins of beige Emmebi Silkid and some grey hand-coiled Juno Fibre Arts Alice Lace. Put those 2 ends together, picked the stitch and got a most sumptuous scarf for my own use:)

Photos took my daughter Loore, developed by me.
Thank you!



Monday, August 20, 2012

Jupitekk leidis omale pesa. Blanket by fits - done.



Mõnda aega tagasi sai mul alustatud üks jupitekk. Poolikud tokid leidsid ajapikku oma read. Tekk muudkui kasvas ja kasvas ja päris täpset visiooni ei olnud, kuhu ta ühel päeval oma pesa teha võiks.

Paar nädalat tagasi tuli meil järsku remondi-tuhin peale, mille tulemusena on meil nüüd viimaks üks mõnus valgusküllane söögi-elutuba. Nii sai ka jupitekk just nüüd vardalt maha kootud ning diivanikatteks säätud. Leidis omale pesa:)




Päris mõnus on, kui toas on ikka ka miskit päris oma näpukestega tehtut:) Ilmselt pean järgmiseks "mõttevaba projektiks" tugitoolide jaoks miskit vardale säädma.

Selline see meie elu-söögituba siis nüüd sai. Seinad on veel lagedad - ootavad, mil neile tekivad ehk kunstiteosed. Küll ajapikku saab tuba omale rohkem elu:)

My blankie by fits found its place finally:) In our new living-dining room, on the sofa.

Ja kassieri:) Mõlemad on leidnud omale tudu-koha.
Both cats have found their spots:)

Friday, August 17, 2012

Üks linane kleidijupp. A-linen-dress.


Veel enne suve lõppu kukkus vardalt üks kleidijupp. Ma ei ole palju kleite kudunud. Mulle meeldivad kootud kleidid, kuid mu praktiline meel on ikka kuklas häält teinud: venib välja, mängib, ei hoia.
Aga tuli tuju üht lihtne kleit valmis nikerdada. Nii mõtlesin, et proovin siis linasest.


Mingisugust instruktsiooni ega mustrit mul aluseks ei olnud. Oli mõte, et peaks jooksma külgedel piki miski triip. Nii said need kaks pitskudet omavahel kokku ning kleit arenes. 
Punktiks lisasin servadesse pahempidist pinda ja olemas.



Kui ma nüüd järgmist hakkaks kuduma, siis püüan enda jaoks meelde jätta, et keskkohta pole mõtet ära fikseerida - juba ongi see seelikusaba raskuse all minu jaoks liiga madalale veninud. Eks vööga annab seda veidi kohendada, aga oleks olnud targem teha ilma selle  triibuta.


Lõng Katia Linen. Liannist. 
Varras 3,5mm.
Pilti tegi Loore.
Tänud läbi astumast!


I have been always thinking, that knitted dress is not very good idea, just cause it doesnt keep a shape and goes off very easily. Well, I am a big lover of wools, not so much of cotton. But now I had a mood to knit a dress and it seemed safer to pick linen for this.
So, here it is. Generally Im quite pleased with this garment, just should have seen, that it is not a good idea to knit a waist part this way. As it already is bit off from right spot:)
At least, there is something to keep in mind for a next time;)
Yarn is Katia Linen, needles 3,5mm.
Photos taken by Loore.
Thank you!

Sunday, August 5, 2012

Üks villane ja hall kaelussall


Tuli tahtmine, keset suve, kududa üks lihtne torusall.
Nii see ettevalmistus sügiseks algab :)


Tokk maavillast halli lõnga, silditu, 8/3, ma arvan, ringvardad ja Silvia.
Meeleolu loomiseks sametkrae ja -nööpidega villane kollane jakk ja kollasnahksed "kickersid".
Minu poolest võib sügis tulla.






õMinu lemmikmees võtteplatsil;)

Pilti tegi minust seekord poja isa. Preili fotograaf veedab oma suvepäevi, enne saabuvat üliõpilaspõlve, vanaema juures.

Suur tänu läbi astumast!

Thursday, August 2, 2012

Väike epiloog suvele.


Suvi.
Suvi on ilus aeg. Kaootiline.
Suvel tahaks kõike jõuda. Kasutada pikki päevi ja sumedaid öid.
Seda kõike on korraga nii palju, et see tekitab justkui kaose.
Laste jaoks tähendab suvi iseseisvumist, puhkusi vanavanematega.
Lapsevanematele hulgaliselt organiseerimist, pakkimist, lahtipakkimist..

Meie poja sõitis vanaemaga mere äärde puhkusele.
Seepeale tundus, et nüüd peaks kasutama hetke ja tegema kodus väikese remondi. Mida kõike peaks ühe suvega jõudma. Nii kuluvad päevad lapseigatsuses kiirelt. Homme jõuab poja taas koju ja enam ei ole vaja igatseda ja oodata ;)
Ühtlasi tähendab see seda, et puhkused ja suveaeg hakkab vaikselt koomale tõmbuma. Elu läheb vaikselt jälle oma rööbastesse. Tuleb sügis, tulevad argisemad päevad - lasteaed, kool, töö.
Ja uue suve ootus.

Kuid praegu veel loome selle suve mälestusi. Selliseid, millest päikesekiired alati läbi kumavad ;)