Tuesday, June 9, 2009

Mary Poppins

Kaugel-kaugel Soome järvede ja metsade keskel elab üks suure südamega armas naine Maija. See kudum rändab soojendama Maija hinge valgetel suveõhtutel, jahedatel sügisõhtutel, pikkadel talveõhtutel ehk loodetavasti igal mõeldaval hetkel.

Algne idee pärineb raamatust "Wrap Style", Robin Melansoni disainitud ese "Fluted Ribs".
Veidi panin ennast juurde:)

Lõng Rowan Kid Classic, toon "crushed velvet", 5 tokki.
Varras 4mm.

Far-far away, in the land of the thousand lakes, lives a bighearted lovely lady Maija.
This garment is traveling over to the Finland to keep her warm.

Basic idea came from book "Wrap Style", design by Robin Melanson - "Fluted ribs".
Ive changed it "my way":)

Yarn Rowan Kid Claccic, shade crushed velvet, 5 skeins.
Needles 4mm.

Foto / Photo Loore

19 comments:

viki said...

WOW no kus nüüd näitas :D
Nii mõnus ja praktiline asi!
(seelik on ka megailus ;))

Muhv said...

Nii, nimetust ma juba kiitsin, nüüd kiidaks "toodet" ennast ka. Järjest enam hakkab mulle tunduma, et mul oleks ka midagi sellist vaja. Sest kolmnurgad ja nelinurgad jm pitsilised rätid on ju imekenad ja suursugused, aga kanda on neid suht ebamugav, ikka peab kuidagi kohendama või kinni hoidma või ennastlihtsalt mitte liigutama. Aga selline asi võiks ju lausa ilusti õlul püsida... Igatahes tundsin ma just sel tuulisel pühapäeval sellisest mõnusast õlasoojendajast puudust!
Ja värv on ka super. Selline tumedam punane on üks minu kauemaid lemmikvärve. Teised on ikka vaheldunud, isegi roheline ei ole lapsepõlvest saati lemmik olnud, aga nö bordoopunane on lemmik nii kaua kui ma end mäletan. Imelik, sest see pole nagu üldse lapselik värv.
Ja pika jutu lõpetuseks tahaks küsida nagu keegi kuskil juba tegi, et kas on olnud juba ka mõtteid oma ilusatest töödest ja fotodest raamat kokku panna? :)

Tullia said...

Tõesti väärt kudum, mis oleks meie kliimas hädavajalik.

Yllep said...

Oma arust olen ikka Su tegemistel siin pidevalt silma peal hoidnud ja nüüd näen ja imestan...lausa kaks superilusat kudumit imetlemiseks valmis. Õlasoojendaja on täpselt minu maitsele, nii värv kui tegumood-nii kena ja tekitab minus tahtmise ka midagi nii kaunist endale teha. Õlasall on ääretult ilus ja kui suur, ma kooks sellist vist mitu kuud. Ja ühinen täielikult Muhvi ütlusega...kas oled plaaninud oma ilusatest töödest ja fotodest raamat kokku panna? Mina küll ostaks ja aina vaataks ilusaid pilte!!!

kriuks2 said...

Seda võib küll minu lemmik pildiseeriaks sinu blogis nimetada - fantastilised pildid - nagu päris :) Ja muidugi ka kudum on uhke :)

Inga said...

aitäh, Viki;)

Muhv, mulle hakkas ka tunduma, et sa pead midagi sarnast aga vardale ajama:)

tänud Tullia ja Ülle!

Selle raamatu-mõtte kohta ütlen, et vara veel. Pean ikka arenema:) Pealegi tundub, et asjad tulevad ise minu juurde, kui aeg selleks küps. Niiet plaan on oodata ja lasta asjadel ise kulgeda. Seniks lihtsalt teen oma asja edasi ja püüan ikka parendada.
Muidugi fakt, et teil üldse selline mõte pähe tuleb ja teadmine, et on olemas inimesed, kes midagi sellist omale soetaksid - on ülimalt meelitav ja inspireeriv!

Kristi said...

Väga armas!

Inga said...

ohh, tänud kriuks2! nagu päris;)
thanks, Kristi!

Rene Sharp said...

This is just lovely!! I love your blog and the photography, it's always such a pleasure to visit here. Your fan from South Africa!

siuu said...

Supertulemus! Tahtsin uurida, et kui suuri mugandusi sa tegin - võib-olla oleks mõttekas tehtu kirja panna ja mõõduka tasu eest blogisse müüki panna? Mina tahaks küll endale sellist kududa:) ja eespool postitustes on ka üks kudum, mis mind unedes jälitab...

Inga said...

thank you, Rene', for your kind words! Its really nice to know, that Ive got fan from South Africa;)

tänud siuu!
ma päris täpselt ei oska öelda, kui suuri, sestap ma ei lugenud raamatus olevat juhendit vaid takseerisin pildi üle ja siis tegin nii kuis arvasin, et see tehtud on ning veidi panin ka juurde:)
Loomult hästi lihtne kudum, lihtsalt mõned kavalad nõksud sees;)

Katrin said...

Väga mõnus ja mugav! Selline kulub vist küll igale naisele ära :) Väga-väga ilus! Kindlasti tee omale ka!

MoniqueB. said...

You knit wonderfull patterns, and the colours are an amazing fit for you.
Who is taking those wonderful pictures? (curious??? nooooo). hahahaha.

Andreapgn said...

Curious over here too, I love your knits, and also the pictures, you have a seriously good photographer over there :-)

Inga said...

tänud, Katrin! tekkis küll mõte, et endalegi tuleks punuda üks selline:)

thank you Anrea and Monique!
about photos - its a teamwork - I do create the scenery, my daughter Loore (16) is pushing the buttons on camera, I do postwork in computer:)
I would love to have another model than myself, then I could push the button or hold a reflector myself. So still, it could be better:)

Liisa said...

Tere!
Imetlesin pilte ja töid, tõesti kena! Aga siia kommentaariumisse kirjutama pani mind hoopis see mure, et just algas puhkus ja tahtsin tütreksele sügiseks mantlikese juurde mütsi-salli-kindad teha. Värviks sobib Rowan'i Tea Rose. Ja kui ma olin otsinud nii elus poodidest kui netipoodidest kui isegi väljamaa netipoodidest (viimased 2 tundi, jube), siis avastasin, et Mammipood www.mammi.ee on ikka väga hästi tehtud, aga seal olid kuidagi väga tuttavad (st need väga ilusad) Ilukuduja pildid... Ega see Teie tehtud pood äkitsi ole ja kas saaks ehk kuidagi võimalikult kohe Nõmmelt - lõngad kätte, st ära osta? Vabandan otsekohese küsimuse pärast muidugi ette, aga kihelevad, näpud, no mis teha. Muidugi juuli keskpaik ka. Igastahes veelkord tuhat vabandust sellise otseküsimise pärast ja äkitsi polegi sama inimene... Siis oleks muidugi eriti piindlik. Kontakt on liisa@pakosta.ee. Veelkord vabandan küsimast. Aga ma oleks valmis kohe järgi sõitma ;-)

Inga said...

aitäh, Liisa!

juliblue said...

I love this. Did you use the Kidsilk Haze single or hold double? It is just a really tight weave you got, and I was curious! Thanks, Juli

Inga said...

thank you, Julieblue!
its Kid Classic I used for this piece, not Kidsilk Haze:)