Tuesday, July 28, 2015

Lätu ja Hõlst



Varras muudkui klõbiseb ja klõbiseb.
Ja midagi ta ka toodab.
Sedakorda on ette näidata üks hõlst ja üks mütsike.
Mõlemas kudumis on näha Jõgeva villa-lina segust lõnga. Mütsis sai ta kokku kootud peenikese mohääriotsaga.
Hõlst aga on üks üsna juhuslikkuse põhimõttel valminud tegelane.
Kehaosa sai alustatud Shetlandi villa ja peene meriinoga. Villane sai otsa, tõin sisse esiti ühtlase moega lina-villa seguse lõnga ent tagatipuks sai oma koha ka tumedama jumega ja kirjum ots.
Aga kõik justkui sobitus omavahel iseenesest ja lõpptulemus on mumeelest päris lahe:)

Mõlemas kudumis on oluliselt kohal lihtne rips-pind ja samuti kasutasin mõlemas lühikesi ridu.
Mütsi oli lühikeste ridadega eriti tore kududa. Sedalaadne katsetus ei jää mul kindlasti viimaseks.

Mõlemad kudumid otsivad omale kandjat!

Suur tänu läbi astumast!
PS! Et ma teaksin, et keegi mu kudumite vahel üldse ringi luusib, palun jätke endast natuke jälge ka maha:) Hirmus üksildane on muidu siin postitada ;)


12 comments:

nete said...

Õudselt ilus :)

Unknown said...

Väga kihvt müts☺

Heli said...

Vaatasin kuivamise fotot ja mõistatsin:), nii nagu arvasingi. Kift!

laura said...

Mina luusin küll siin ringi. Kudumisest suurt ei tea ning enda meisterduseelistustest on kuskil viimaste seas, aga siin igakord aina õhkan, mis ilusad kudumid jälle! :)

Anna said...

Kenad kudumid, eriti meeldib mulle hõlsti selg ja krae! Mis kommentaaridesse puutub, mul on sama probleem: näen, et loetakse, aga kommenteeritakse vähe. Kas ei ole arvamust või ei huvita või ei julge, ei tea, milles asi. Isegi kui kirjutan otse, et arutleme palun (kui asi pole kudumite näitamises, vaid on mingi teema, seisukoht vms).

Sokike Sahtlist said...

Minu jaoks on kõige raskem just pisut kaootilise välimusega asjade tegemine, kuigi need mulle meeldivad. Minu kudumid kipuvad ikka tulema rangelt "võrdhaarsed". Sinu Lätu ja Hõlst on lahedad! :)

Inga said...

Ohh, kui tore!
ma tänan!

Gerly said...

no ikka käin piilumas ;) kuigi väga pikalt ma ise ei bloginud ja tõesti ei lugenud eriti ka teiste blogisid..nüüd olen jälle tagasi ;) kunaaga mu blogi kadus kosmosesse, siis alustasin täitsa uut... ;)
ps müts ja hõlst on lahedad

Inga said...

Annan pidulikult teada, et Lätu ja Hõlst läksid täna õnnelikult uude koju - nad hakkavad lausa koos elama:) Niiet nende saatus on nüüd kuidagi eriti kenasti edenenud.

Mismoodi kosmosesse, Gerly? Ilmselt sa sellele muidugi ei oska vastata.. kurb. Huvitav, kas sellist asja kuidagi kindlustada ei saaks.. tulevikus. Tundub, et oleks lausa teema.

Gerly said...

oskan ikka - mängus ikka ka oma rumalus ;)

mailill said...

Mina käin ka siin imetlemas suurepäraseid fotosid ja imelisi kudumeid. Iga postitus on omaette kunstiteos koos killukestega loodusest.
Kuna postitused jooksevad readerisse, on kommentaarid tõesti harvad :)

Reet said...

Inga, seda asja võib ka teistpidi vaadata - kui ikka väga kaua uut postitust ei ole tulnud, siis on üsna üksildane tunne :)

Iga uus postitus on järjekordne ime - imekaunis! :)