Wednesday, May 5, 2010

Minu Jupitekk. My blanket by fits.

Ehk on enamikel kudujatel selline projekt vardal.
Ikka jääb ju lõnga(tokike) siit ja seal järele ning ka sellist aega, mil üks töö libiseb vardalt maha ja teine ei ole veel päris valmis vardale minema.
Nii on ka minul oma Jupitekk.
Peegeldab see vaikselt edenev kudum selgelt minu värvieelistusi. Ilmselgelt pikin ma sellesse tekki oma lemmikuid. Kui ta ükskord peaks valmis saama, siis ta peab ju ise mu lemmikuks ka saama.
Valisin väga lihtsa põhimõtte - iga lõngaga koon ühe korra edasi-tagasi ning serva peal seon kaks sama lõnga otsa kokku. Vardal on mul teda laiuses 150cm ja eks näis, kui pikalt ma teda kududa viitsin - saab temast siis pisipoja voodikate, diivaniservale pleed või veel miski kolmas.
Mõnus on, kui selline töö on lõngakorvis ootel ja aeg-ajalt saab ka mõned read edendatud.
Et siis selline pikema-ajaline projekt minu jaoks.

I suppose most of the knitters have their own "rest" project.
There will always be some leftovers (even skein or two) and also times between two project. You know - then you are finishing one knit and another one is not prepared enough yet to get on needles right away.
So do I have my own "blanket by fits".

As you see, this reflects very clearly my colour preferences. It is right - I do knit in there my most favorites also by material. As it has to become also one of my own favorite knits then its done one day.
I choose very simple way - every yarn gets a circle and ends are knotted together on the edge.
The breadth on my needles is 150cm and we'll see, how much I will grow it to the length.
Will it be a bedspread for my almost-three-year sons bed or a plaid on a sofa or something else.

Anyhow I do enjoy if I do have a knit like this in my yarnbasket and I can take it out and knit a row or two whenever I like to.
It's kind of long-term project for me:)

12 comments:

sircu said...

Olen ka palju nuputanud selle üle, mida mõistlikku lõngajääkidega peale hakata. Paari tuttava pool olen näinud lõngajääkidest lapitekke, kus lihtsalt eri värvi parempidi kootud lapid kokku õmmeldud - lõpptulemus päris vahva. Aga selline pleed oleks ka hea mõte, mul kohe tekkis idee, et nii võib ka mõnusa triibulise narmastega salli kududa.

Kristi said...

Väga armas ja nutikas projekt!

Krentu said...

See tekk on ka sellepärast nii armas, et hiljem, kui vahel teki all pikutad ja narmaid keerutad, saad meenutada neid töid, mis ühest või teisest lõngast tehtud sai.
Mu ema pidas kunagi sellist vihikut, kuhu joonistas visandi ja siis kleepis kangatüki juurde.
Ja alati peab olema selline mitte mõtlemist vajav poolik töö, mida saaks teleka ees kududa.
Aga mulle tundub, et Sina oled selline haruldane kuduja, kes ostab lõnga, koob selle kohe ära ja siis koob veel ka jäägid ära ning mingit lõngaladu kodus ei oma. Ma tahaks ka selline olla, aga lõnga ostmise sõltuvus on nii tugevalt sees, et minult peab vist võõrutamiseks kõik maksevahedid konfiskeerima:D

Monika said...

Minul sellist lõngajääkide kasutusprojekt senini puudub. Olen ka mõelnud, et võis lapitekiks teha, kuid senini on see vaid mõtteks jäänud. Sinu mõte meeldib mulle hoopis enam, sest sinna saab ka lühemad jupid sisse kududa.

Elsa said...

Nii vahva mõte :)
Mina olen jääke seni triibusokkidesse jms kasutanud. Aga selline suurprojekt oleks ka omamoodi mälestus tehtud asjadest, samas kulub ka aeglasemalt kui sokid ;)
Sarnasel põhimõttel kudusin kunagi ühe õlakampsuni - ripskoeliselt triibuline ning allesjäänud lõngaotsad said koos lisalõngadega narmasteks (ei mingit otsade peitmist). Praktiline ja mugav lahendus.
Ja värvid on sul tõesti mõnusad!

Anna said...

Olen eelkõnelejatega täiesti nõus, väga nutikas ja armas asi.

Inga said...

suured tänud teile!

Eveli, üldiselt olen ma küll jah üsna selline kuduja, et mõte ja lõng kõik koguaeg käigus. Kui veel vanemapalka sain, siis kogusin endale veidi varu ka, aga nüüdseks olen need varud kõik ära kudunud ja soetan üldiselt lõnga vajaduse järgi. Katsun lõnga varuga muretseda, sest mulle meeldib, kui lõnga jääb üle - tihtipeale hakkab sellest mõne teise lõngaga koos miskit uut arenema:)

Helen said...

Väga hea idee!! Mul on nii palju erinevaid väikseid kerakesi, pole osanud veel rakendust leida. Aga selle Sinu kudumistehnika kohta - kas niimoodi jäävad ühele poole ainult narmad või kuidas? Ma pean tunnistama, et pole kunagi midagi narmastega teinud.

Inga said...

tänu Heleena!
Jah, kudumise ajal jäävad narmad ühesse serva. Kui ta lõppeks mul valmis, siis vaatan, kas seon ka teise serva või kuis ta kujuneb:)

Michele said...

I like the idea of a blanket for what I would call my 'mindless' knitting. My project is usually socks in Stockinette Stitch. Might have to start thinking about a blanket ;)
Love the colors in your blanket, they're so 'you'.

Pille said...

Nii armas tekk ja mõnus alt triibuline. Väga hea lõngajuppe niiviisi ära kasutada ja kunagi tekisees keras meenutada mida millisest triibust kootud on!
Lihtne ja ilus :)

Inga said...

thank you, Michele!
aitäh Pille:)