Monday, November 19, 2012

Naarits, petrooleum, roheline laguun ja kashmiir. /Mink, petroleoum, green laguna and cashmere.


Tartu Lõunakesuses on avatud üks uus lõngapood, Vikkel. Mitte et ma oleks Tartusse sattunud, aga ma Facebookist uudistan. 
Neil paistab seal igasugust põnevat kraami olema. Lisaks teada-tuntud Dropsi lõngadele on minu jaoks põnevad Hiinast tulevad käsitöölõngad. Kui ikka on juba sees kashmiiri või lõng koosneb üleüldse 100% naaritsavillast, siis minu varras hakkab kindlalt kihelema.
Nii ma prooviks soetasingi omale toki naaritsavilla, mis tuli petrooleumi-karva toonis ning tokk kashmiiri-siidisegust lõnga, mis tuli rohelise laguuni värvuse sildi all.
Nimelt ma kardan hirmus pehmeid lõngu nagu seda on angoora näiteks. Nii oli ka selle naaritsavillaga - väga pehme ja väga soe. Aga vat minu mõte ei hakka tööle nii pehme lõngaga - minu mõte tahab rohkem iseloomu. No ahvatlus oli muidugi nii suur, et ma ikkagi pidin proovima ja ma otsustasin ta siis teise lõngaga kokku panna. Mitte küll lausa 2 otsa kokku, aga rida-realt. 

Nii sai neist selline kahevärviline rätik rooviks. Tumedam on siis see nimetatud naaritsavillane Lotus Mimi ja rohekas kashmiiri-siidi segune Lotus Silky Cashmere.
Kui nüüd veel minu karva toone saadavale saab, siis ma tahaks kindlasti midagi veel proovida punuda neist luksuslikest lõngadest.
This is a little scarf I knitted to try out Lotus yarns, which are available in a new yarnshop Vikkel in Tartu. Those blends are very attractive to me - darker yarn is 100% mink wool and lighter is a mix of cashmere and silk. Just had to try out!

Suured tänud läbi astumast!

Thank you for dropping by!

5 comments:

Erin said...

Jälle üks kena kudum! Lotus Yarnsi lõngasid on väikses valikus saadaval ka Kosmose vastas olevas lõngapoes. Ise soetasin sealt prooviks ilusat halli naaritsalõnga. Lisaks oli saadaval jakilõng ja ka kaamlivilla sisaldusega lõng.

villamokka said...

Is there a pattern for this scarf available somewhere, it's very beautiful!

Inga said...

Aitäh!

Thank you!
Im sorry, I knitted it by heart and dont have a pattern for this.

Anonymous said...

Hi Inga,
It's very beautiful this scarf.
"no pattern?.
Greating Geer,
The Netherlands

Heli said...

Oi, millised lõngad! Ilusa salli lõngad. Ilusa salli mustri, ma arvan, peaksid ikka ka kirja panema (nii armsasti ju tuntakse huvi), olgu see omale nii lihtne:)
Imearmas rätt!